Vinkkejä viihtyisään toimistoon

Etätyö on noussut viime vuosina entistä suositummaksi ja on ollut monelle eri alalla työskentelevälle arkipäivää. Jotkut alat siirtynevät muutoksen myötä kokonaan etätyöskentelymallin pariin, mutta paluu toimistoihin on silti joillakin meistä vielä edessä. Eri työskentelytavoissa ja -paikoissa on etunsa: kotitoimisto vähentää työmatkaliikenteessä kuluvaa aikaa ja mahdollistaa perheiden arjen pyörittämisen tehokkaammin. Toisaalta toimistolle siirtyminen katkaisee kotiarjen eivätkä työt kulkeudu niin helposti kotiin vapaa-ajalle.

Toimiston sisustukseen kannattaa panostaa etenkin nyt, kun olemme tottuneet viettämään työpäivän tohveleissa kotisohvalla tuttu ja turvallinen kahvimuki pöydän kulmalla. Toimistoonkin voi viedä ripauksen kotoisuutta! Voit aloittaa panostamalla nimenomaan siihen, millaisesta kupista juot iltapäivän kahvisi. Marimekon kahvikupit ovat suunniteltu meille suomalaisille kahvin ystäville ja niiden vetoisuus on tarpeeksi suuri, jotta iltapäivän jaksaa vielä tehdä aivotyötä. Etsi sinulle sopiva Marimekon muki esimerkiksi makujakauppa.fi -verkkokaupasta.

Kotona keittiön siivous on yleensä organisoitu tavalla tai toisella, mutta toimistokeittiössä yhteiset pelisäännöt voivat olla etätyöaikojen jälkeen unohduksissa. Kannattaa siis ottaa härkää sarvista ja pitää palaveri, jossa sovitte siivousvuorot, kahvikoneen täydennykset ja muut tärkeät tehtävät. Hankkikaa yhdessä keittiöön pestävät aterinlaatikot, jotka on helppo puhdistaa kunkin keittiönsiivousvuorolla.

Oman työpisteen ilmettä voi piristää pienilläkin esineillä ja muutoksilla. Tuo pöydälle perheenjäsenen tai lemmikin kuva, jota katsomalla stressi lievittyy. Voit tehdä työasennostasi mukavamman tyynyn avulla, jonka voit sijoittaa alaselän taakse. Toimistoissa on usein turhankin tehokas ilmastointi. Pehmeä viltti on hyvä olla olemassa ja sen voi helposti sujauttaa jaloille tai syliin, jos veto käy juuri sinun työpisteellä.