Vinkkejä viihtyisään toimistoon
Vinkkejä viihtyisään toimistoon

Vinkkejä viihtyisään toimistoon

Me yrittäjät olemme kiireisiä: arkemme kulkee palaverista toiseen, aina tulee hoidettavia sähköpostiasioita tai puheluita, jotka on pakko ottaa. Toisinaan tässä hässäkässä unohtuu se, että tarvitsemme lepoa siinä missä muutkin. Monesti yrittäjät ovat niin innostuneita omasta alastaan ja yritystoimintansa pyörittämisestä, että eivät innostukseltaan välttämättä edes muista vapaa-ajan tärkeyttä.

Jotta rentoutuisit kunnolla, kannattaa harrastuksen olla jotakin aivan arjesta ja sen rutiineista poikkeavaa. Jos istut työssäsi paljon, lähde liikkeelle. Jos olet päivisin jatkuvasti liikenteessä, kokeile jotakin rauhallista harrastusta. Paljon istuvalle voisi sopia esimerkiksi pyöräily: asenne kypärääsi tehokas gopro kamera ja kuvaa pyörälenkeistäsi action-elokuvien kaltaisia toimintapläjäyksiä. Jos taas päiväsi kuluvat ympäri kaupunkeja suhaten, voi illalla rauhoittua kirjan tai elokuvan merkeissä.

Liikunnan merkitystä ei kannata väheksyä: liikuntaharrastukset antavat meille energiaa ja virtaa jaksaa arjessa, ja toisaalta ne myös palauttavat meidät stressaavien päivien jälkeen. Liikunnalle kannattaa varata kalenterista aika, sillä harvoin ulkoilemaan tulee lähdettyä, ellei se ole kalenterissa ylhäällä tai rutiiniksi muodostunut. Liikuntaharrastus on usein myös boosti sosiaalisten suhteiden ylläpitoon: voit varata palloiluvuoron liikuntahallista sinulle ja ystävillesi, tai liittyä tuntemattomien kanssa höntsäfutis- tai sählyjoukkueeseen. Tällä tavoin tapaat uusia ihmisiä, muodostat sosiaalisia suhteita ja ehkä jopa verkostoidut.

Ruoanlaitto on myös harrastus, josta on sekä iloa että hyötyä. Kun innostut keittiössä puuhailusta, saat arkeesi maistuvaa ja ravitsevaa ruokaa ja onnistumisen iloa, kun ruuat onnistuvat tai saat kehitettyä aivan uusia reseptejä. Voit kutsua koolle ystävät ja valmistaa yhdessä vaativampia ruokalajeja – tai sitten pyytää jokaista tuomaan mukanaan suosikki pitsatäytteet ja valmistaa pitsoja kaikille. Kokkailu palkitsee monella eri tavalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *