Nauti etätyöstä mökillä

Kohta on taas aika laittaa kesämökki kesäkuntoon ja alkaa nauttimaan Suomen melko lyhyestä kesäkaudesta. Monet viettävät aikaa omalla mökillä vain kesäloman ajan mutta mökkiä voi käyttää moneen muuhunkin. Nykypäivänä esimerkiksi etätyö on tullut monille tutuksi mökillä, samalla nauttien luonnosta ja rauhallisuudesta. Samalla heti työpäivän jälkeen voi parhaassa tapauksessa pulahtaa raikkaaseen järveen ja lämmitellä omassa saunassa. Mökin valmistelussa kannattaa ottaa muutamia asioita huomioon, ennen kauden aloitusta. Näillä seuraavilla vinkeillä on oma mökkeily aina alkanut sujuvammin.Riippuen mökistä ja sen sijainnista, paljon voi tapahtua talven aikana. Kerran keväällä on oma mökki jouduttu tunkkaamaan ylös vajoamisen takia. Tässä hommassa hyvänä apuna oli Geobear, jonka avulla mökki saatiin kunnostettua. Tämä ei onneksi ole jokavuotista

Mökin valmiiksi laitto kannattaa aloittaa katolta. Sieltä kannattaa poistaa kaikki roskat ja myös rännit on syytä käydä läpi ja tyhjentää. Syksyn ja talven aikana ne täyttyvät helposti ja voivat aiheuttaa ongelmia ensimmäisten kevätsateiden aikana. Samalla katolla kannattaa myös tarkistaa piippu, että sinne ei ole eläimet päässeet pesimään. 

Katon jälkeen voi siirtyä sisätiloihin ja siellä kaikki ovet ja ikkunat kannattaa heti ensiksi avata ja alkaa tuulettamaan mökkiä. Samalla on helppo puhdistaa pinnat ja tarkistaa kaikki kaapit, jotta sinne ei ole jäänyt mitään vanhenemaan. Mökin perusmuonavarastot kannattaa täyttää ja varmistaa, että kaikki mökin sähkölaitteet toimivat. Myös lamput kannattaa käydä läpi sekä muut turvalaitteet kuten palohälytin ja sammutin. 

Pihalla kannattaa kerätä kaikki ylimääräiset roskat ja jätteet pois ja kuljettaa jäteasemalle. Samalla kannattaa varmistaa polttopuiden tilanne ja niitä voi tehdä valmiiksi kuivumaan kesän aikana tai halutessaa puukuorman voi tilata valmiiksi heti kesä alussa, jotta ne riittävät läpi kesä. Näillä muutamilla vinkeillä kesä alkaa mukavammin.