Menestys - mitä se oikein on?

Moni haaveilee menestyksestä. Jos käsitettä lähdetään tarkemmin määrittelemään, voi olla vaikeaa pukea omaa haavetta sanoiksi. Yleensä menestys määritellään tavoitteiden onnistuneeksi saavuttamiseksi. Menestys ei kuitenkaan katso aina onnistuneesti suoritettuja tavoitteita, sillä toisinaan myös epäonnistunut tavoite muuttuu menestyksekkääksi. Mitä menestys sitten on ja miten voisimme sen saavuttaa?

On olevassa näkyvää menestystä, joka näkyy ja kuuluu ulospäin esimerkiksi maineena, kiitoksina ja palkintoina. Hiljainen menestys on asia, jonka ihminen tuntee itse, kun on onnistunut esimerkiksi vaativassa työtehtävässä tai suorittanut oman henkilökohtaisen tavoitteensa, josta ei välttämättä ole edes maininnut muille. 

Menestyksekäs onnistuminen lisää motivaatiota samanlaisiin tehtäviin ja ennen kaikkea itseluottamusta. Menestys lisää myös kunnioitusta yhteisössä, sillä sinut nähdään päteväksi tekemään sitä, missä olet menestynyt. Menestys usein nostaa vaatimustasoja, sillä sinun nähdään täyttävän nykyiset tehtäväsi niin hyvin, että voit edetä seuraaviin, vaativimpiin tehtäviin. 

On tärkeää kertoa onnistumisestaan aina, jos siltä tuntuu. Myös hiljaiset menestyjät ansaitsevat kehuja, onnitteluita ja ylpeyden tunteen, ja siksi omia saavutuksiaan on aina syytä suitsuttaa. Suomalaisuuteen kuuluu ajatus siitä, että oma onnistuminen olisi hyvä kätkeä. Se ei kuitenkaan kannata.

Koska tiedät, miten mukavaa on tullu onnitelluksi menestyksistä ja onnistumisista tiedät myös, että muiden kehuminen ja onnittelu tekee heidät yhtä onnellisiksi. Kun kehut muita heidän suorituksistaan, jaat hyvää mieltä  ja lisäät positiivista ilmapiiriä yhteisöönne. Kun yhden onnistuminen on kaikkien ilo, tuntuu työ ja tekeminen merkitykselliseltä ja kollektiiviselta. Onnistuneesta suorituksesta voidaan palkita esimerkiksi lahjakortilla. Klikkaa tästä löytääksesi tiesi veikon kone -verkkokauppaan, josta löydät parhaat elektroniikkatuotteet ja uutuudet, jotka sopivat hyvin lahjaksi.