Aloita päiväsi runsaalla aamupalalla
Aloita päiväsi runsaalla aamupalalla

Aloita päiväsi runsaalla aamupalalla

Kiireinen arki ja pitkät työpäivät ovat monelle stressaavia ja aamuisin tulee nukuttua pitkään ja ennen töitä monesti tyydytään pelkkään kahviin. On kuitenkin todella tärkeä aloittaa päivä kunnon aamupalalla, jotta koko päivälle riittää energiaa. Aamupalan tekeminen on kuitenkin monelle se suurin este, koska aika ei riitä. Onneksi aamupalaa voi myös nauttia valmiista pöydästä. Esimerkiksi Helsingissä työssä käyvät voivat helposti nauttia valmiista runsaista aamupaloista eri hotellien ja ravintoloiden tarjoamien vaihtoehtojen joukosta. Käymme tässä läpi miksi aamupalaa kannattaa syödä.

Aamupalaa ontarjolla monissa eri paikoissa. Sitä voi saada huoltoasemilta, hotelleista ja ravintoloista. Jos työskentelet ydinkeskustan läheisyydessä sinulla on muutamia hyviä vaihtoehtoja, joista valita. Yksi tällainen kohde, jossa on tarjolla runsas aamiainen Helsingissä on hotelli Fabian. Aamupala on tarjolla 1. kerroksessa heti aulan vieressä ja sinne on helppo poiketa työmatkalla nauttimaan aamiaista. Aamiaisen syömisellä on selkeitä terveydellisiä vaikutuksia ja monet tutkimukset ovat sen puolella, että aamupainotteinen ruokailu on parempaa kuin iltapainotteinen. Lisäksi on havaittu, että lasten koulunkäynti on parempaa, jossa aamulla on nautittu kunnon aamupala.

Aamupala on kuitenkin mietittävä järkevästi, eikä kannata tankata itseensä valkoista pullaa tai sokerimuroja. Aamupalan tulisi sisältää kuitupitoisia hiilihydraatteja sekä proteiinia. Näitä saa esimerkiksi kaurapuurosta ja marjoista. Kunnon aamupala pitää nälän helposti loitolla lounaaseen asti ja syömällä hyvän lounaan jaksaa koko päivän ajan helposti, eikä illalla tarvitse syödä niin paljon. Aamupalan nauttimisella on positiivisia vaikutuksia painonhallintaa ja se parantaa keskittymiskykyä. Aamupainotteinen syöminen on myös parempaa verensokerin kannalta ja ikääntyessä tämän huomioiminen on todella tärkeää. Kannattaa siis aloittaa työpäivä tukevalla terveellisellä aamupalalla, joka antaa energiaa koko työpäivälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *