Haitallisimmat elintarvikkeet ja juomat yrittäjille – vältä näitä!

Vietät suurimman osan valveilla olostasi työskennellessäsi. Yrittäjille ei ole epätavallista työskennellä jopa yli 100 tuntia viikossa, etenkin yrityksen alkuvuosina. Onko se terveellistä? Tietysti ei, mutta monissa tapauksissa sitä pidetään välttämättömyytenä yritystoiminnan alulle saamisen kannalta. 

Hyvä puoli yrittäjyyden aloittamisessa on se, että tyypillisesti et yrittäjänä enää ole toimistossa, jossa kirjanpitäjä Leena tuo sinulle päivittäin munkkeja tai, jossa välipalakone houkuttelee sinua tekemään huonoja valintoja. Huono puoli yrittämisessä kuitenkin on se, että saatat helposti tehdä kiireisenä yrittäjänä huonoja valintoja. Tässä blogissa kerron mitä ruoka-aineita ja juomia yrittäjän kannattaa vältellä.

Dispozitivnost

Sokeriset murot

Muroja on helppoa syödä, ne ovat halpoja, maistuvat hyviltä ja lohduttavat sinua. Murot ovat kuitenkin enimmäkseen täynnä sokeria, suolaa ja runsaasti aineosia, joita et tuskin edes osaa lausua. Keskimääräisen aikuisen tulisi kuluttaa korkeintaan 1 800 mg suolaa päivässä, muuten vaarana on korkean verenpaineen saaminen. Kannattaa siis välttää murojen syömistä. Murojen sijasta voit syödä yhtä hyvän makuista ja paljon terveellisempää täysjyvä granolaa.

Energiajuomat ja kahvi

Energiajuomat ja kahvit ovat haitallisia. Niissä on säilöntäaineita, joissakin energiajuomissa on haitallisia kemikaaleja ja ne voivat jopa tuhota hampaasi. Suurien kofeiini määrien käyttämistä tulisi siis ehdottomasti välttää, ellei sinun sitten ole aivan pakko käyttää paljon kofeiinia saadaksesi esimerkiksi projektin tehtyä ajoissa valmiiksi.

Karkit ja muut makeiset

Oli heikkoutesi sitten maitosuklaapatukat, munkit, välipalakakut ja kovat karkit – kaikki ne ovat yhtä haitallisia terveydellesi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi silloin tällöin hemmotella itseäsi. Hyvä terveellisempi vaihtoehto makeisille on tumma suklaa. Tummalla suklaalla on todettu olevan monia positiivisia terveysvaikutuksia, joten voit hyvällä omatunnolla palkita itseäsi tummalla suklaalla silloin tällöin.