Tee yhteistyötä sisustussuunnittelijan kanssa – näin projektisi onnistuu

Sisustussuunnittelijan kanssa työskenteleminen on monille positiivinen kokemus. Jos et ole vielä aiemmin tehnyt yhteistyötä sisustussuunnittelijan kanssa, ajatus siitä, että palkkaat jonkun sisustumaan kotisi voi tuntua pelottavalta. Olen onneksesi luonut ensikertalaisen oppaan sisustussuunnittelijan palkkaamiseen lukijoilleni, jos luulet olevasi valmis palkkaamaan

Aseta itsellesi realistiset tavoitteet

Useat suunnittelijat ovat kertoneet, että vaikka ihmiset rakastavatkin katsoa sisustusohjelmia televisiosta, näiden ohjelmien esittäminen on aiheuttanut heille hiukan haittaa. TV-taikuuden ansiosta näiden ohjelmien suunnittelijat pystyvät tekemään projekteja, joilla on tiukat määräajat ja minimaaliset budjetit, jotka eivät koskaan voisi onnistua oikeassa maailmassa.

Televisiossa kulissien takana työskentelee usein myös työryhmä, joka saa projektit tehtyä ennätysajassa, ja heidän palkkansa on tyypillisesti sisällytetty ohjelman budjettiin, eli suunnittelijoiden on maksettava vain materiaalikustannukset. Realistisesti sinun pitäisi oikeasti olla valmis kattamaan materiaalikustannukset plus ylimääräiset työvoimakustannukset.

unnamed
f5056791-70a4-48fc-b1b8-fcfc63e53bb7
CNsSVJsFcRE

Eli, jos suunnittelijasi esimerkiksi ostaa taulut netistä ja joutuu muuttamaan tauluja sinua varten, joudut maksamaan sekä taulujen hinnan, että työkustannukset. Muista, että ylimääräisen työvoiman palkkaaminen voi auttaa sinua saamaan työn nopeammin, mutta se myös kasvattaa projektisi hintaa merkittävästi.

Hinnat vaihtelevat eri suunnittelijoiden välillä

Laskutus on toinen asia, joka vaihtelee sisustussuunnittelijoiden välillä. Koska suurin osa sisustussuunnittelijoista omistaa omia yrityksiä, he voivat vapaasti asettaa omat hintansa. Hinnoittelu toimii kuitenkin tyypillisesti kahdella tavalla. Joko suunnittelija veloittaa tuntipalkkion – joko sisäänrakennettujen materiaalien kanssa tai ilman kustannuksia – tai laskuttaa sinulta tavaroiden vähittäismyyntihinnan ja ottaa tämän päälle lisämaksun.

Kommunikoi

Ennen kaikkea hyvä viestintä on auttaa sinua varmistumaan siitä, että projektisi toteutuu niin kuin olet toivonut. Joskus uudemmat asiakkaat saattavat esimerkiksi epäröidä ilmoittaa todelliset mielipiteensä, koska he tuntevat olevansa vähemmän tietoisia kuin sisustussuunnittelija. Mutta loppujen lopuksi asiakkaat ovat ne, jotka päättävät mikä näyttää hyvältä ja heidän mielipiteensä ratkaisee.