Huoliteltu vaikutelma

Huoliteltu vaikutelma antaa laadukkaan ja asiantuntevan vaikutelman. Asiantuntevalla vaikutelmalla saat varmemmin vakuutettua asiakkaasi ja liikekumppanisi osaamisesta ja pätevyydestäsi. Huolitellulla vaikutelmalla saat parhaimmassa tapauksessa nostettua profiiliasi muiden silmissä paljon korkeammalle ja mielipiteitäsi saatetaan ottaa vakavammin.

Vinkkejä huoliteltuun vaikutelmaan

Konttorityöskentelyssä perustason vaatetus voi myös antaa laadukkaan vaikutelman. Kun valitset laadukkaan valkoisen paidan, sekä tummat housut, ne toimivat myös monikäyttöisesti eri vaatteiden kanssa, erilaisina yhdistelminä ja voit vuorotella vaatteiden kanssa, sekä yhdistellä niitä vuorotellen, saaden näin monta erilaista asukokonaisuutta, silti ostamatta vaatekaappia aivan täyteen erilaisia vaatekappaleita.

Rannekello antaa asiallisen vaikutelman, vaikka nykyaikana moni suosiikin elektronista ”älykelloa”, normaalia, mekaanista rannekelloa käyttämällä erotut hyvin joukosta. Hyvälaatuisen ja ulkonäöltään arvokkaan näköisen rannekellon ei tarvitse olla kallis. Jo parilla sadalla on mahdollista löytää pitkäikäinen, moniin asukokonaisuuksiin sopiva aikarauta.

Vinkkejä ulkonäköön

Meikkaamisen kanssa kannattaa olla tarkkana. Vaikka omaisit vapaa-ajalla vahvan identiteetin meikin ja pukeutumisen kanssa, sitä ei välttämättä kannata harrastaa töissä. Hillitty ja asiallinen tyyli saattaa jopa kompensoida pieniä puutteita osaamisessasi.

Hiusten kanssa kannattaa suosia hillittyä ja huolellista tyyliä, mutta kuitenkaan ei kannata kaikkien työpaikalla olla kuin samojen saksien alta tulleita. Hyvin hoidetut ja varsinkin pitkät hiukset ovat usein näyttävät ja antavat pitkäjänteisen vaikutelman. Jos haluat kokeilla pidennyttää hiuksiasi, aidot hiustenpidennykset ovat paljon laadukkaampia, niin ulkonäöltään, kuin tuntumaltaan, kuin keinokuituiset, jotka helposti näyttävät muovisilta ja takkuisilta. Hinta on vähän arvokkaampi aitojen hiusten kohdalla, mutta toisaalta ne myös kestävät pidempään ja parhaimmassa tapauksessa voi käyttää uudelleen.

Jos omaat lävistyksiä, kannattaa vakavasti harkita niiden pois ottamista työpäivän ajaksi. Usein lävistykset saavat aikaan varautuneen olon eivätkä kauheasti vakuuta vastapuolta.