Ota terveet elämäntavat mukaan työmatkalle

Jos olet ollut työmatkalla niin tiedät, että monesti työmatkoilla syödään ulkona ja asutaan hotellissa. Tämä voi olla jatkuvasti matkustaville työmatkalaisille ongelma, jos normaali terveellinen elämä ja sen mukana tulevat terveelliset elämäntavat jäävät taka-alalle. Omia hyviä elämäntapoja ei kuitenkaan tarvitse unohtaa sen takia, että matkustaa työssä. Terveelliset elämäntavat onnistuvat yhtä hyvin myös matkoilla ja kyse on enemmän valinnoista.

Kun työmatkoille lähdetään halutaan pakata kevyesti ja otetaan mukaan vain välttämätön. On kuitenkin hyvä pakata hieman runsaammin ja mukaan kannattaa ottaa myös kevyitä urheiluvaatteita, jos urheilu kuuluu omiin harrastuksiin. Yhden matkalaukun mukaan ottaminen ei ole iso ongelma ja sitä ei kannata pelätä. Urheilun voi helposti sisällyttää omaan päivään myös matkoilla. Yleensä hotelleissa on hyvä puitteet kuntoilulle ja varsinkin, jos hotellissa on saunatilat on lenkin jälkeen mukava mennä istuskelemaan saunan lauteille.

Työmatkoilla voidaan myös pitää huolta terveellisestä ruokavaliosta. Monesti syömme ulkona ja otamme paljon rasvaisia ruokia menusta ja ruoan yhteyteen otamme lasin olutta. Tätä ei välttämättä tehdä kotona, jote työmatkaan kannattaa asennoitua samalla tavalla kuin kotona. Syöminen on arkista puuhaa ja silloin voidaan myös karsia turhat juhlallisuudet siitä pois. Tällä tavoin säästää rahaa ja homma pysyy kurissa.

Hotelleissa ollaan myös monesti pelkän ravintolan armoilla. Tähän kannattaa kysyä ratkaisuksi jääkaappia vastaanotosta. Monesti hotellissa on jääkaappeja, joita voidaan asentaa huoneeseen, johon voi käydä ostamassa itselleen valmiita eväitä ja välipaloja, jotta ei aina joudu käymään ravintolassa nauttimassa kallista ja epäterveellistä ruokaa. Vaikka ei kaikissa ravintoloissa epäterveellistä ruokaa ole mutta monesti tyydymme ravintolassa helposti pelkkään pizzaan. Mieti siis arkea ja yritä ottaa kaikki normaalin arjen asiat mukaan työmatkalle. Tällä tavalla voit varmistua, että hyvät tavat seuraavat sinua mihin tahansa menetkin.